Ettglasjuice
21Nov/110

The Killing Säsong 1 [Tv-serie]

SPOILERVARNING! - Innehåller potentiella spoilers om första säsongen av The Killing. Läs på egen risk.

Mitt första intryck av The Killing var inte särdeles bra då jag redan efter första avsnittet hade väldigt svårt för huvudkaraktärerna (polisparet) som kändes såväl svagt skådespelade och långt ifrån gemytliga. Men grundkonceptet där en hel säsong fokuserar på ett mordfall, som en modern Twin Peaks fast utan övernaturliga inslag, kändes lockande nog att fortsätta följa.

En bit in i serien tycker jag bättre om karaktärerna och intrigerna är klart spännande med en handling full av vändningar och matig grundhistoria. Vissa skådespelare gör också ett fantastiskt jobb att agera naturligt och mänskligt, framför allt offrets mor är oerhört trovärdig i hennes sorg. Det ges dessutom utrymme för intressanta konspirationsteorier och trovärdiga felaktiga uppfattningar om diverse karaktärers skuld som till störst del styrker intrycket av serien.

Något som gör mig nervös är dock hur mycket serien liknar Prison Break på ett visst sätt. Inte så att serierna egentligen har många knytpunkter alls men där de påminner om varandra är det starka fokuset på ett centralt problem med en bakomliggande konspiratorisk huvudhandling som först bubblar upp till ytan mot slutet av första säsongen. Precis som Prison Break känns det på förhand tveksamt till om konceptet håller för ytterligare en säsong och jag är ytterst tveksam till hur det hela kommer att utspela sig. Förhoppningsvis blir jag motbevisad och The Killing inte blir precis som Precis Break en serie med en väldigt bra första säsong som mynnar ut i urvattnad skit.

Som modern Twin Peaks utan övernaturliga inslag är The Killing riktigt bra och första säsongen är både spännande och givande.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.