Ettglasjuice
13Jan/120

Årets bästa spel 2011: Topp 3

Efter nästan alla andra presenterar jag här en något förkortad topp-lista över spelåret 2011. Jag skulle gott och väl kunna fylla ut listan med fler platser men dessa tre är de enda som jag känner mig förhållandevis säker på skulle bibehålla sina platser även om jag hade spelat mer av Skyward Sword och Skyrim eller något av alla de andra spelen som jag inte hunnit spela från året ännu.

Årets tredje bästa spel: Gears of War 3

Det första Gears of War står starkt som ett av de allra bästa spelen jag någonsin har spelat. Även om Gears of War 2 var oerhört mäktigt och minst lika bra kom det aldrig riktigt upp i samma magi som det första, främst på grund av ett trasigt multiplayer-läge. Del tre är dock finputsat till förbannelsen och flerspelarläget större och bättre än någonsin förut. Att Epic dessutom lyckades runda av trilogin på ett oerhört bra sätt och till och med under resans gång lyckades sätta känslor i gungning gör Gears of War 3 till en fantastisk avslutning på actiongenrens främsta trilogi.

Årets näst bästa spel: Bastion

Bastion är ett spel som jag bara inte kan låta bli att älska. Det känns mänskligt och naturligt på ett sätt som jag bara tror att en titel utvecklat av ett något mindre team kan göra. Denna episkt charmiga saga gör allting rätt med vacker handmålad grafik, makalös ljudbild, en handling som berör och ett gameplay som får mig att vilja spela mer, mer, mer. Många år hade detta varit min absoluta etta. Men det är inte många år som ett spel som placerar sig på min topp 10 av alla tider släpps heller.

Årets bästa spel: Portal 2

Jag var aldrig extremt förtjust i det första Portal. Det råder ingen tvekan om att jag tyckte att det var ett fantastiskt bra spel som förtjänar all den positiva uppmärksamhet som det fått, men det var först efter flera genomspelningar och med facit i hand över hur stor genomslagskraft det fick som jag verkligen uppskattade det för vad det är. Att Portal 2 sedan blir en upplevelse som inte ens den uppmålade bild av "hur bra man borde tyckt Portal var" kan mäta sig med vågade jag knappt hoppas på. Humor, interaktivt berättande och en presentation som slår allt gör spelet till en av mina absoluta favoriter någonsin. Lägg därtill fantastiskt co-op och tusentals andra nära perfekta detaljer och det råder aldrig någon tvekan. 2011 var året jag upplevde Portal 2 och det kommer jag sent att glömma.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.