Ettglasjuice
18Jan/120

Limbo [Spel PC]

Det är bra konstigt att jag inte spelat Limbo förrän nu. Redan vid första screenshotsen från spelet var jag övertygad om att det skulle vara något som föll mig helt i smaken och när jag nu väl har spenderat den relativt korta tid som krävs för att klara spelet kan jag bara konstatera att det stämde.

Limbo är ett fantastiskt verk med en härligt kuslig atmosfär, underbart stilistiskt utseende och en mörk ljudbild. Pusselmomenten är lagom kluriga och plattformandet snällt utmanande så att båda kompletterar men inte överskuggar upplevelsen på grund av frustration åt ena eller andra hållet. Frågan är om jag inte gärna hade sett ett något längre spel men i sin koncentrerade form är Limbo sannerligen ett väldigt fulländat verks om alla bör uppleva.

Mörkt, vackert och utsökt balanserat. Limbo är fantastisk speldesign i koncentrerad form.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.