Ettglasjuice
26Jan/120

Sonic Generations [Spel PC]

"Jag har haft riktigt kul med ett nytt Sonic-spel!" När var sista gången man kunde skriva något sådant med gott samvete och utan att man tvångsinläggs på närmaste mentalsjukhus? Utan att någonsin ha varit något större Sonic-fan hade jag ändå väldigt kul med seriens första två delar och även det första Sonic Adventure som jag trotsade allt sunt förnuft och faktiskt spelade igenom delarna som Big och Amy bara för att låsa upp slutet på spelet. Ugh.

I Sonic Generations syns inte Big till över huvud taget och Amy står vid sidlinjen utan att egentligen göra mycket väsen alls. Dessutom är kontroll, fartkänsla och den sprudlande grafiken klockrent utförda framför allt i Act 1 (som spelas som den klassiska 16-bitars Sonic) men även Act 2 (som är mer likt de senare post-Adventure-spelen) bjuder på en hel del underhållning. Bossarna med undantag för den första är urtrista och vissa partier där man frångår grundkonceptet kan bli frustrerande och känns mer bekant den Sonic vi lärt känna de 10 senaste åren. Men som tur är dessa partier bara en parentes i ett annars fantastiskt fartfyllt och klassiskt kul plattformspel och jag hoppas innerligt att vi får se mer av den här varan från den blå igelkotten framöver.

Ett ruskigt bra, färgglatt och nostalgiskt plattformspel.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.