Ettglasjuice
2Feb/120

The Help (Niceville) [Film]

Innan jag såg The Help visste jag inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Putslustig komedi? Tungt och dystert drama? Efter att ha sett filmen inser jag varför jag hade svårt att sätta fingret på känslan; det beror helt enkelt på att filmen är en härlig blandning mellan två ändar av spektrat.

Med den ofta hemska människobilden från perspektivet av hembiträdena i grunden lyckas The Help ändå presentera en seriös och dyster tolkning med ett lagom mått humor. Resultatet blir en inte oerhört tung historia som istället bara känns hjärtligt nyanserad utan att för den delen förta den hemska rasism som förmedlas.

I gränslandet mellan sorg och glädje lyckas The Help förmedla en historia som aldrig blir för tung eller för lättsam utan nära perfekt balanserad. Tårar av glädje och sorg varvat om vartannat i en känslomässig berg- och dalbana.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.