Ettglasjuice
3Feb/120

ActRaiser [Spel SNES]

Det tog ett antal spelomgångar innan jag och Jonas kunde njuta av eftertexterna i ActRaiser. Men det har klart varit värt det! Kombinationen av de lite lugnare taktiska elementen där man hjälper byborna bygga upp sin by tillsammans med plattformsaction gjorde spelet till en härlig upplevelse.

På minussidan finner vi en godkänd men något sladdrig kontroll (kontrollen i luften efter ett hopp är lite hopplös, höhö...), en viss obalans i fiender och bossar samt oerhört hetsig musik på sina ställen. Som tur är vägs detta upp med råge av härlig grafik, kul utmaningar och ett väldigt intressant koncept som jag gärna skulle se vidareutvecklas med dagens teknik och speldesign. Sista "banan" där vi fick möta ett antal bossar bjöd också på spelets enda lite större utmaning men gjorde också segerns sötma desto större!

Snyggt och härligt unikt SNES-spel som alla bör åtminstone ha testat. Det kliar i fingrarna att börja koda spel bara för att göra något liknande men tillämpa lite av dagens innovation ^^

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.