Ettglasjuice
7Mar/110

Berg begrundar v.10 2011

Jag vill börja denna veckoresumé med att konstatera att The Recruit (Uppdraget) är en riktig jäkla skitfilm. Självklart finns det sämre filmer (bland annat skådespel och foto är klart godkänt överlag) men om det är något jag har svårt för så är det filmer som försöker vara intelligenta men bara slutar som en banal sörja. Ska man skriva en historia om CIA och dubbelagenter krävs att man faktiskt målar upp ett scenario så genomtänkt och smart att det faktiskt skulle kunna fungera på riktigt, inte något som Jönssonligan skulle ha kunnat komma på. Nåja, nog med skräpkastande, det här är min vecka som gått.

Utöver The Recruit har jag även i veckan sett den animerade mysiga historien Happy Feet. Något som jag har svårt att komma över är att de vuxna pingvinerna ser oerhört kusliga ut, men överlag var det en trevlig liten historia med ett gott litet moraliskt budskap. I veckan som kommer lär det bli mer skräck och mindre kass action och familjefilmer men jag har inte varit helt hopplös på att följa månadens tema. De första fyra avsnitten av The Walking Dead har avverkats och efter en FANTASTISK pilot har serien hållit en bra kvalitet, mer om det när säsongens två sista avsnitt har tittats igenom och det är dags för omdöme.

Andreas Romans andra skräckroman och uppföljaren till Mörkrädd - Någon i din säng - hade redan lästs innan månaden började men eftersom den ligger så färskt i minnet kommer ett omdöme om den nu i veckan. Låt den rätte komma in från Ajvide Lindqvist har också påbörjats och lite drygt en tredjedel av boken är genomläst. Jag skulle nog inte vilja påstå att den är direkt skrämmande men däremot oerhört obehaglig på väldigt många plan. Ska bli väldigt spännande att se filmatiseringen av några av de mer grova scenerna så snart boken är genomläst mot slutet av månaden.

Annars så fortsätter jag arbeta mig igenom den fantastiska serien The Shield. Sjätte säsongen rullar nu och klumpen i magen blir allt större ju närmare jag kommer den sjunde och sista säsongen av serien. Tittandet inspirerade till förra veckans Versus-inslag där vi ställer Dexter Morgan (huvudpersonen från min absoluta favoritserie Dexter) mot The Shields hårdbarkade Vic Mackey.

Avslutningsvis har det varit torrt på spelfronten men det får det bli ändring på i veckan när Dead Space äntligen ska spelas igenom! Känns som att jag måste värma upp med Dead Space innan jag tar mig an Amnesia som jag ärligt talat är skitskraj över att behöva spela.

Hur har din vecka varit? Några spel, filmer, tv-serier eller böcker som pockat extra mycket på din uppmärksamhet? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan!

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.