Ettglasjuice
23Feb/120

Betaintryck från Tera: Berserker

För det andra passet av betan (och på grund av matförgiftning också det sista den första helgen för min del) valde jag att prova på en karaktär som på många sätt och vis var raka motsatsen mot min lilla eldbollskastande fluffboll. Tyvärr så var jag vansinnigt dålig på att ta screenshots så bilden ovan är på någon annans karaktär men rasen är densamma; nämligen de brutala och biffiga Aman. Klassen blev en Berserker.

Till skillnad från när man spelar Sorcerer känns Tera i rollen som en Berserker nästan långsammare än ett reguljärt hotkey-MMO. Visst är positionering jätteviktigt och att rikta sina attacker är livsavgörande men attackanimationerna som Berserker är så sävliga att det känns som man slåss i sirap. Det stora problemet uppstår om man missar en attack och då tvingas titta på medan din karaktär utför den långsamma animationen innan du kan göra något åt saken. Spelar man i par, som vi gör, innebär det troligtvis också att fienden hunnit trippa iväg en bit och du tvingas jaga efter, vilket är långt ifrån kul.

Det finns ändå något här som gör att jag tror att jag verkligen kommer uppskatta en närstridskämpe, men nästa gång blir det garanterat en med betydligt snabbare attacker och rörelsemönster. Warrior, som Linnea provade på när jag låg och knaprade knäckebröd, verkar till exempel ruskigt fartfyllt och kul. Nästa betafas är första helgen i mars så då blir det till att prova minst två nya klasser!

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.