Ettglasjuice
4Apr/120

Mass Effect 3 [Spel PC]

I rollen som en av de till synes väldigt få som inte fick spontanorgasm av Mass Effect 2 var jag aldrig väldigt sugen på den tredje delen. Inte för att Mass Effect 2 var på något sätt dåligt, utan vad jag i efterhand har insett snarare handlade om en relativt spretig handling som saknade ett tillräckligt starkt huvudfokus. Vilket säkerligen beror en hel del på att delen fungerade som bro mellan den början och slutet av trilogin, men som i slutändan handlar om min personliga smak när det kommer till handling och berättande.

Men det som till slut fick mig att inte kunna låta bli att köpa Mass Effect 3 var all klagan på slutet. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig inför att få reda på vad det egentligen var som gjorde så många personer upprörda. Några timmar in i det fantastiska actioneposet Mass Effect 3 byttes dock nyfikenheten ut mot rädsla, för då handlade det om att jag inte ville att ett så makalöst bra spel skulle få ett dåligt avslut. Utöver att Mass Effect med den tredje delen nu utvecklats till ett gediget och på helt egna ben riktigt bra actionspel så bjöd huvudhandlingen, och inte bara karaktärstunga sidospår som i Mass Effect 2, bjöd på riktigt svåra beslut med alternativ som har lika delar negativa som positiva konsekvenser.

När slutet väl var nära väntade jag mig dock inte det värsta längre, det kändes som att man i och med framför allt det tredje spelet men även tidigare delar hade byggt upp inför något som kändes oundvikligt. Mycket riktigt slutade också Mass Effect 3 ungefär som väntat och utan att avslöja något konkret gillade jag verkligen slutet. Det är inte utan sina brister men det är också ganska exakt vad jag väntade mig. Inte vad jag väntade mig utifrån all klagan från rabiata fans, utan vad jag väntade mig utifrån en fantastisk historia som fick ett passande avslut. Eller åtminstone ett avslut som föll mig helt i smaken.

Ett episkt, mörkt och fantastiskt underhållande avslut på en nära perfekt actionrollspels-hybrid. Mer DLC till spelet och en fortsättning på serien kan inte komma snart nog.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.