Ettglasjuice
28Apr/120

Terminator VS Rambo

Efter att ha spelat Duke Nukem Forever och den blekblonda hertigen fäller en dräpande kommentar om att han inte behöver någon power armor när han erbjuds Master Chiefs gröna rustning började jag tänka. Vem är egentligen mest macho av Duke och Master Chief eller är det någon annan? Svaret finner vi i Machokampen där åtta av de hårigaste, hårdaste och mest hybrisfyllda hjältarna möter varandra för att avgöra vem som är mest macho.

I andra kvartsfinalen får 80-talets kanske största actionhjältar Rambo och (Arnodls) Terminator mötas i fem olika kategorier!

Attityd

Både Rambo och Terminator är hänsynslösa mördare som inte skyr några medel för att besegra sina motståndare. Men där Rambo med sin krulliga hockeyfrilla, bara bröst och röda bandana känns fången i åttiotalet är Terminator desto mer tidsöverskridande som trots skinnjacka har sina solglasögon och buzzcut som aldrig går ur tiden. Dessutom har Terminator, troligtvis tack vare att han är en robot, en nästan kusligt kylig attityd kring sina massmord som gör honom till den coolaste av de två.

Vinnare: Terminator

Anfall

Både Rambo och Terminator har en helt sjuklig offensiv och det är svårt att avgöra vem av de två som egentligen är mest dödlig. Rambo har sitt enorma maskingevär medan Terminator har sin minigun. Terminators hagelbössa är ypperlig för närstrid medan Rambos explosiva pilar från sin pilbåge gör honom till den vassare soldaten på avstånd. I slutändan är Terminators omänskliga styrka dock inte nog för att mäta sig med alla de raketgevär och andra explosiva vapen som Rambo använder.

Vinnare: Rambo

Försvar

Kött mot metall gör denna kategori enkel. Även om Rambo verkar ha en övernaturlig förmåga att undvika kulor från sina fiender så kan Arnolds Terminator ta så mycket stryk och ändå återvända att det inte råder någon tvekan om vem som skulle vinna i en ren uthållighetskamp.

Vinnare: Terminator

Stridsteknik

Även om det i det här fallet känns givet att den tränade soldaten Rambo har ett övertag i fråga om taktik och stridsteknik. Han blandar smygande med explosiva frontalkonflikter och skyr inga medel för att besegra sitt motstånd. Men i en kamp mot någon som Terminator hjälper inga smygattacker och att försöka skära halsen av en robot är ungefär lika effektivt som att såga plankor med tandtråd. Sin förmåga att gömma sig i terrängen och större variation i taktik gör dock Rambo till en mer flexibel krigare som mot den sega och knappt mobila roboten drar det längre strået.

Vinnare: Rambo

Framgång

I denna kategori mäts de två kombatanternas framgångar genom en enkel jämförelse av det genomsnittliga Metacritic-betyget över några titlar som de innehar huvudrollen. Inga remakes eller återutgivningar räknas med och bara ursprungsmediet behandlas. Rambos andra äventyr finns inte representerat på Metacritic men de tre filmer som finns ger Rambo 62 för First Blood, 36 för Rambo III och 46 för Rambo (2008) som ger ett genomsnitt på 48. Den klassiska Arnold-terminatorn figurerar i tre filmer som har 84 för The Terminator, 68 för Terminator 2: Judgment Day och 66 för Terminator 3: Rise of the Machines med ett genomsnitt på cirka 72,6.

Vinnare: Terminator

Slutgiltig vinnare

Kampen mellan Terminator och Rambo är till och med ännu jämnare än vad resultatet 3-2 avslöjar. I fråga om vem som verkligen skulle gå levande ur en strid är det näst intill omöjligt att skilja de två kombatanterna men tack vare bättre uthållighet, coolare attityd och en dominerande vinst i framgångskategorin är Arnolds Terminator vidare till semifinalen!

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.