Ettglasjuice
4Maj/122

Saira [Spel PC]

Saira har verkligen många bra idéer och stort potential men det dröjde inte längre än knappt en timmes spelande innan jag valde att lägga spelet åt sidan. Nog för att det är roligt med utmaning men om det är något som jag inte tål på senare dagar så är det krav på längre backtracking, eller frustrerande omspelningskrav över huvud taget.

Nu var det förvisso inte enligt spelets design men vid ett tillfälle hade jag navigerat en lagom lång korridor med visst krav på plattformsfärdigheter och fotat en sekvens av pilar. Tillbaka vid datorn där denna pilkod skulle skrivas in krävdes att man skulle skjuta på pilar som slumpmässigt kommer fram på skärmen. Inte nog med att detta är lagom bökigt så låser man dessutom fast pilarna och har därför ingen möjlighet att ändra på en pil när man väl har skjutit på den. När jag efter några misslyckade försök träffar fel på pil 13/14 så tryckte jag snabbt bort sekvensen för att gå någon annanstans. Problemet är att när jag stänger ner datorn hamnar i fotoläget på alternativet "delete" och råkar i farten ta bort fotot med pilkoden. Eftersom ingen form av bekräftelse krävs har jag därmed tagit bort mitt foto och måste tillbaka till planeten med koden för att fota den igen. Istället valde jag att även ta bort Saira från datorn.

Kanske återvänder jag till spelet i framtiden, men i dagsläget känner jag inte att jag har tid eller ork för spel som är så pass omständliga. Oavsett hur stort potential att vara fantastiskt spelet än må ha.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (2) Trackbacks (0)
  1. Äh! Bara du som blivit gammal och seg Berg! ;)

    Skämt åsido. Kan förstå att Saira känns överdrivet old school men för egen del älskade jag allt med det. Stämningen, utforskarglädjen som infann sig och den finurliga pussellösningen. Nifflas bästa spel imo.

  2. Mitt problem var framför allt med att gränssnittet kändes mer eller mindre trasigt. Men det kan såklart handla om att jag bara inte har tålamod för den här typen av spel just nu, får ge spelet ett nytt försök någon gång i framtiden helt enkelt ^^


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.