Ettglasjuice
9Maj/120

Samorost 2 [Spel PC]

Amanita Design har verkligen en känsla för mysiga och unika atmosfärer som tilltalar mig oerhört mycket. Samorost 2 är förvisso inte ett lika intressant spel som Machinarium men lyckas ändå träffa rätt när det kommer till karaktärer, atmosfär och i viss mån pussel.

Problemet med Samorost 2 är istället att de enda "utmanande" pusslen består av att jag om jag misslyckas tvingas göra om samma sak flera gånger. Det tillsammans med att man ibland lämnas helt utan vetskap om vad man är tänkt att göra härnäst leder till en gnutta frustration. Men känner man sig frustrerad över något i Samorost 2 bör man plocka fram en guide istället för att lämna spelet, för i slutändan är det värt all möda bara för att få ta del av den korta men ack så charmiga lilla historian om gubben med vit luva och hans kidnappade hund.

Atmosfär och karaktärer som tveklöst lyckas charma mig trots smärre frustrationsmoment.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.