Ettglasjuice
19Jun/123

The Avengers [Film]

Två saker fick jag bekräftade vid biobesöket med Avengers på vita duken. För det första kan jag inte se 3D ens på bio, det blir bara en suddig massa eller två separata bilder som överlappar varandra. Om jag inte anstränger mig enormt och fokuserar blicken på en punkt, då ser jag den fantastiska 3Dn! Och får enorm huvudvärk.

Det andra var att superhjältefilmer kan vara oerhört ostiga och överdrivna men samtidigt vara fullkomligt fantastiska. The Avengers är den mest fartfyllda, härligt lättsamma och framför allt roande filmen jag har sett på väldigt länge. Kanske någonsin. Det är svårt att inte tillskriva lite av den triumfen till Joss Whedon eftersom Avengers precis som Firefly balanserar så vansinnigt bra mellan seriositet, galenskap och komedi. Det är slapstick varvat med episka ögonblick. Det är hjärtskärande situationer varvat med humoristiskt fåniga oneliners. Det är dessutom en superhjältefilm som på ingen tid alls får mer sagt om karaktärerna än någon lyckats säga ens under en hel film.

När det kommer till bombastiska och överdrivna superhjältefilmer finns det inget bättre till dags dato, och jag kan knappt vänta på att få se mer av samtliga inblandade.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (3) Trackbacks (0)
  1. Jag har trots brytningsfel konstigt nog inga som helst problem med 3D. Däremot tycker jag 3D är en gimmick som tillför de flesta filmer ungefär exakt ingenting. Det bara gör bioupplevelsen dyrare. Jag har sett närmare femton filmer i 3D sen fenomenet nyintroducerades, och av dessa är det bara två som egentligen gynnats lite av det, och då bara marginellt. Avatar och Coraline.

    Med tanke på hur många som faktiskt blir illamående av skiten eller inte kan se det av olika skäl hoppas jag flugan går över snart.

  2. Johan: Amen to that!

  3. Var och såg en 3D-film om dinosaurier på Kosmonova, Naturhistoriska (Sveriges enda Imax-biograf om jag förstått det rätt?) med min äldste son. Där var det faktiskt riktigt häftigt. Allt annat jag sett när det gäller ”rikttig” film har inte utnyttjat tekniken överhuvudtaget. Blev rätt imponerad över Bilbo-trailern i 3D men det är det enda.


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.