Ettglasjuice
3Jul/120

Doctor Who Säsong 3 [Tv-serie]

SPOILERVARNING! Innehåller potentiella spoilers från säsong 1-3 av tv-serien Doctor Who.

Det tog emot att återvända till Doctor Who. Seriens första två säsonger är så fyllda av löjliga monster, otroligt ostiga ögonblick och en huvudstory som inte intresserade mig alls. Problemet är dock att jag så gärna ville gilla Doctor Who, för om serien har något redan från början så är det hjärta och charm.

När jag efter mycket om och men till slut lyssnade på Linnea och började titta på säsong 3 var det långt ifrån en uppenbarelse, men många små steg mot en större tilltro till att serien kan växa till att bli bättre. Julspecialen med Donna Noble var helt horribel i mitt tycke och tog mig tre försök att ens se igenom. Preimäravsnittet Smith and Jones av själva säsongen var dock desto bättre och även om det var en bra bit ifrån bra på riktigt gillade jag både Martha Jones och premissen i avsnittet tillräckligt för att väcka lite hopp. Följande två avsnitt The Shakespear Code och Gridlock bjöd på lika delar hopp som förtröstan, men var övervägande ändå positiva upplevelser och något som kändes lovande.

Så kom Daleks-avsnitten och min avsky för dessa varelser och deras fullkomligt missade potential väcktes till liv igen. Men sedan vänder det och följande avsnitt växer och blir bara bättre och bättre tills säsongens absoluta favorit dyker upp, såklart signerad Steven Moffat. Blink med sina Weeping Angels är helt fullkomligt utsökt och bra på alla sätt och vis och hoppet växer här enormt speciellt inför de säsonger där Moffat tar över rollen för huvudstoryn. På tal om den huvudsakliga handlingen följer tre avsnitt därefter som verkligen visar på potential i huvudhandlingen men tyvärr slutar allting i någon form av antiklimax där allting nollställs och återgår till det vanliga.

Trots bitter eftersmak på grund av svagt avslut av en spännande säsongsfinal visar säsong 3 av Doctor Who att serien verkligen kan vara bra på _riktigt_ och mitt intresse gick under säsongens gång från minimalt till övervägande hoppfullt.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.