Ettglasjuice
20Jul/120

Dead Space 2 [Spel PC]

Det är lite lustigt hur lite jag gillar att skrämmas och hur mycket jag samtidigt gillar skräckspel. Första Dead Space gjorde också ett bra jobb att göra mig illa till mods samtidigt som det var spännande nog att jag knappt kunde slita mig. För att lindra lite av obehaget tog jag fegisens utväg i Dead Space 2 och gjorde mitt bästa att göra spelet så lite påfrestande som möjligt.

Med andra ord lättaste svårighetsgraden och spelande mitt på ljusa dagen. Lite därför var det också en befrielse att atmosfären inte är lika tät som i föregångaren och att Dead Space 2 istället är primärt fantastiskt cinematisk hollywoodaction. Den enda större nackdelen är att handlingen bygger upp till lite av ett antiklimax på grund av avsaknad av direkta undertoner eller oväntade vändningar.

Med större variation och mer storslagna set pieces är Dead Space 2 ett roligare spel än sin föregångare, trots och kanske delvis tack vare att den tunga skräckatmosfärens har lättat något.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.