Ettglasjuice
26Jul/120

The Wind Through the Keyhole av Stephen King [Ljudbok]

Den som kom idén med att marknadsföra The Wind Through the Keyhole som en bra inkörningsport till Stephen Kings klassiska Dark Tower-serie borde kanske inte få sparken, men åtminstone en ordentlig tillsägelse. För om Stephen Kings senaste, halvt fristående, bok i serien om gunslingern Roland lyckades med något så var det att ta bort allt intresse jag någonsin haft av Dark Tower-böckerna.

För mig som inte läst Dark Tower alls gick upplevelsen från förvirrat spoilerfyllt till helt meningslöst intetsägande. Det märks att det görs mängder av callbacks till serien och jag är övertygad om att man som Dark Tower-fantast får ut en hel del saftiga detaljer om händelser man bara vetat lite om tidigare, men för mig som inte har någon relation till serien blir det mest en massa nonsens om karaktärer jag inte känner något för.

Säkerligen ett trevligt tillägg till Dark Tower-serien som dock som fristående berättelse är väldigt tunn och på gränsen till helt meningslös. Dessutom är Stephen Kings berättarröst inte väl anpassad för att läsa upp ljudböcker, framför allt inte när han ska härma små pojkar. Det blir mest bara obehagligt och konstigt.

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.