Ettglasjuice
21Mar/110

Berg begrundar v.12 2011

Här går man i all naivitet och tror att man kanske inte är så rädd ändå, att man kanske blivit lite modigare och att skräck inte skrämmer lika mycket. Varken The Thing eller Alien skrämde ju direkt alls för två veckor sedan och Dead Space var bara på gränsen att faktiskt vara riktigt läskigt. I all högmod var jag nästan redo att slå mig på bröstet och deklarera "mitt namn är Andreas och jag är inte längre rädd". Det var tills igår, söndag, då vi spenderade kvällen med att titta igenom The Shining. Jag är nog inte så modig trots allt.

Innan vi behandlar det som skrämde skiten ur mig förra veckan, och annat som hör till månadens tema skräck, så kikar vi i vanligt ordning på allt som upplevdes i övrigt. Förra veckan blev oväntat mycket spelande och framförallt två spel från min ständigt växande samling av Steam-spel spelades och klarades. Förstapersonslagsmålsäventyret (<- episkt genrenamn) Zeno Clash var jag lite skeptisk till efter att ha spelat igenom demobanorna och oron var att trots dess fantastiska presentation och visuella stil i slutändan bara skulle bli en repetitiv historia. Mina farhågor blev dock fullständigt krossade när det visade sig att spelet inte bara var bra utan riktigt jäkla skitbra. Annars så har många timmar försvunnit i sällskap med zombier och växter när Plants vs Zombies har spelats igenom och det mesta har avklarats. Fantastiskt kul, och fantastiskt beroendeframkallande. Utöver spelen har jag dessutom till slut sett klart hela The Shield med sin bitterljuva avslutning och tv-serien för nästa månads tema (brödraskap) Band of Brothers har vi börjat tjuvtitta på, mer om båda de tv-serierna framöver.

I skräckväg klarades Dead Space och omdöme finns uppe på bloggen sedan förra veckan. Dessutom läste jag klart Låt den rätte komma in som slutade väldigt mycket starkare än den började. Som avslutning på veckan tittade vi också som sagt på The Shining och jag blev förvånansvärt skrämd av filmen, här har vi sannerligen grepp och skrämseltekniker som biter mycket bättre på mig än utomjordingar och monster. Den här veckan blir såklart ännu skräck och filmatiseringen av Låt den rätte komma in ska ses vilket lär bli intressant att se hur de lyckats föra över boken till vita duken, får vi tid över ska jag dessutom titta på Hollywood-versionen Let me in. Dessutom ska jag, om jag vågar, spela Amnesia som blir avslutningen på hela skräcktemat med vad jag tror kommer bli den läskigaste upplevelsen av dem alla.

På bloggen får ni imorgon tisdag ett omdöme på The Shining där ni kan utläsa exakt varför jag blev så skraj när jag tittade på den. På onsdag återkommer bloggserien Versus där vi i äkta "pest eller kolera"-manér ska titta på två orsaker till apokalyps och vilken som egentligen skulle vara värst. Sedan på torsdag kommer omdömet på boken Låt den rätte komma in och sedan på lördag tittar vi närmare på film-versionen. Först nästa vecka avrundar vi det hela kring John Ajvide Lindqvists bok genom att göra en jämförelse mellan boken, svenska filmen och troligtvis även Hollywood-versionen. Annars kan det som vanligt dyka upp inlägg som inte är planerade så håll utkik under veckan så hörs vi igen nästa måndag när det är dags att avsluta första månadens tema!

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.