Ettglasjuice
25Apr/112

Berg begrundar v.17 2011

Efter att två av mina kamrater drog paralleller till spelet Darksiders efter förrförra veckans visning av filmen Sucker Punch har jag känt ett sug efter att ge mig i kast med demoner och änglar i ett av alla spelen från förra året som jag missat. Nu ett antal timmar in i äventyret är intrycken delade men övervägande positiva (framförallt den visuella stilen gillas skarpt). Det är sannerligen en potpurri av inspirationskällor när man i spelets inledande timmar slängs från God of War-liknande strider till Panzer Dragoon Orta-flygande för att sedan klura sig igenom ett tempel som hämtat från Legend of Zelda-serien.

Linnea åkte bort hem till sina föräldrar över påskhelgen och därav  har det fortsatt varit glest på intryck relaterade till månadens tema brödraskap. Veckan som kommer nu ska därför bli en riktig slutspurt där vi har ambitionen att titta på de tre kvarvarande filmerna, ta oss igenom de sista avsnitten av Band of Brothers samt i alla fall klara hela Gears of War. Räkna därför med många intryck under denna vecka innan det är dags att ge oss i kast med nästa månads tema - tisdresande.

Jag har dock äntligen tagit mig i kragen och tittat på första avsnittet av Sons of Anarchy och ska försöka att klämma in åtminstone några fler innan månaden är över. Dessutom har jag självklart spelat en mängd Portal 2 och klarat såväl kooperativa kampanjen som enspelarläget och kan konstatera att spelet är en stark kandidat att slå sig in på min topp 10 bästa spel genom alla tider. Så bra är det. På tal om topplistor planerar jag även att dra igång en riktigt lång bloggserie som kommer att sträcka sig över minst ett halvår av veckovisa publiceringar, men mer om det så snart jag hunnit lägga grunden genom att skriva klart en uppsjö av inläggen på förhand.

I övrigt har jag tagit min warrior i World of Warcraft till 85 och börjat mitt pvp-äventyr där. Den som vill läsa mer inlägg om mina onlineäventyr kan kolla in min blogghörna borta på vår guild Viri Fortuitus nyligen lanserade webbsida som jag snickrat ihop under veckorna som gått. Dessutom har jag i helgen tagit mig i kragen och inhandlat den senaste utgåvan av Humble Indie Bundle som utgörs av ett gäng Frozenbyte-spel. Efter att ha testat Shadow Grounds la jag även äntligen en beställning på en trådlös adapter till pc för Xbox 360-kontroller och så snart den dyker upp lär det bli co-op-festligheter här hemma i bland annat de spelen.

Något spännande att rapportera från veckan som har gått? Vad tycker du om Darksiders? Tjattra på i kommentarerna nedan så blir jag en glad panda!

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (2) Trackbacks (0)
  1. Så här dryga året senare är det jag minns alla storslagna bossfighter. Som Zelda, med andra ord.

    Och sista templet, där en annan sann klassiker hyllas till skyarna (Darksiders varken snor eller lånar. De hyllar). Portal!

  2. Fina ord där Marcus, har tidigare hört talas om Portal-templet och ser fram emot det ^^

    På tal om ingenting, när börjar du skriva igen? Det finns utrymme att fylla här bland annat ;P


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.