Ettglasjuice
23Maj/110

Berg begrundar v.21 2011

Bättre sent än aldrig har jag äntligen kommit igång med tittandet på Sons of Anarchy och är nu halvvägs genom första säsongen. Det råder ingen tvekan om att jag gillar serien men lite likt exempelvis Deadwood (som också är en ruskigt välgjord serie) finns det ingenting som ger mig sug efter att fortsätta titta. Förhoppningsvis kommer avsnitten framöver att ledas in än mer på en central plot-linje och suget öka därför, men än så länge är jag sparsmakat förtjust trots en så snygg och välspelad inledning av serien.

En annan tv-serie som vi nu också är halvvägs genom första säsongen är Doctor Who som jag är desto mer delad kring vad jag verkligen tycker. Det är svårt att blunda för att serien i grund och botten är väldigt, i brist på ett bättre ord, töntig. Till och med till den grad att jag ibland undrar vad det är jag tittar på. Men än så länge har den verkligen sin charm och tack vare sin lättsamma atmosfär och humor kan det nog gå hem i längden också, men jag måste säga att jag blir alltmer skeptisk för varje avsnitt som går. Omdöme dyker så klart upp innan månaden är över.

Även Time Bandits var en lättsam och underhållande upplevelse och ett omdöme på den filmen dyker upp nu i veckan. Innan dess såg vi den desto mer seriösa Primer vars omdöme dök upp redan förra veckan, rekommenderar starkt att ni tittar närmare på den om ni tycker att tidsresande är ett intressant fenomen. Dessutom har jag klarat Day of the Tentacle och den smärre besvikelsen redogjordes även i ett omdöme nu i helgen. Direkt efter att jag räddat jorden (spoiler-alert!) i peka-klicka-format tänkte jag ge mig i kast med att rädda världen i ett actionäventyr i form av Time Commando som ni lär få se... något om i veckan också.

Annars så fortsätter vi på det inarbetade spåret och kommer se så många filmer vi hinner i veckan utöver att avrunda tittandet av Doctor Who samt läsandet av The Time Machine som Linnea trots sin korta längd har kämpat med. Dessutom dyker såklart en förtitt inför nästa månads tema upp där vi redogör för vad som kommer spelas, tittas på och (kanske) läsas i juni!

Hur har din vecka varit? Sovit gott om nätterna eller som jag lidit av dålig sömn som resultat av att ligga i soffan (vårt sovrum avfuktas fortfarande för de som inte hängt med i svängarna)? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan!

Av Andreas Berg

Systemvetarstudent på dagen, podcastare i Farfararsparadoxen på natten.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.