Ettglasjuice

Bloggserier

Under bloggserier samlas alla inlägg som med något mått av frekvens återkommer mer än en gång på bloggen. Det handlar om allt från veckomässigt återkommande inslag till inlägg som dyker upp mer oregelbundet. Gemensamt är i alla fall att de alla behandlar ett visst tema och att det rör sig om mer än enstaka inlägg om saken. På den här sidan samlas alla bloggserier så att du kan hitta alla inlägg från en serie som du tycker speciellt mycket om. Klicka bara på bloggseriens namn för att hitta alla inlägg om ämnet i fråga.

Vill du se mer av en specifik serie? Kommentera det senaste inlägget i den serien och kräv att det skrivs mer om ämnet så ska vi försöka uppfylla din önskan!

Barndomsnostalgi
I serien barndomsnostalgi kollar vi tillbaka på något vi minns från vår barndom. Det kan vara en tv-serie, en film, ett spel, en bok eller något annat som vi minns väldigt starkt från förr. Syftet är att lyfta fram det som vissa kanske har glömt med förhoppningen att väcka gamla minnen även hos er som läser.

Berg begrundar
Alla ni som håller på att förgås av ovissheten kring vad Andreas Berg egentligen gjort den gångna veckan och vad han planerar att göra härnäst behöver inte längre frukta! I Berg begrundar går Andreas igenom sin gångna vecka och lyfter fram det som han anser varit av störst vikt. Viss hybris och stor portion ironi kan förekomma såväl i denna beskrivning som i själva bloggserien.

Gratis är gott
Gratis är ju, nästan, alltid gott. Att inte behöva betala för ett föremål eller en upplevelse smakar nästan alltid lite bättre än om plånboken blivit tunnare av transaktionen. I bloggserien Gratis är gott tittar vi närmare på bra spel som inte kostar ett endaste öre. Primärt handlar det om spel som går att spela direkt i din webbläsare utan några som helst krav att ladda ner spelet men undantag kan förekomma.

Kafferastanalysen
Ibland är det trevligt att analysera saker i vår vardag och då kanske framförallt sådant som kretsar kring olika underhållningsformer. I Kafferastanalysen går vi in på grunden och gör en analys som skulle kunna slutföras under tiden av en kafferast. Mest för att skapa diskussion och eftertanke, även om ämnet eller analysen i sig inte är den djupaste.

Kill your darlings
När man minns gamla filmer, spel, tv-serier eller annat finns ofta ett visst rosa skimmer av nostalgi som färgar bilden. Kanske var förutsättningarna för upplevelsen annorlunda när man väl spelade det eller så har man bara förträngt bristerna för att minnas enbart det positiva. Under resan med Ettglasjuice händer det att vi snubblar över sådant som vi minns som fantastiskt bra, men som inte håller måttet alls idag. De som inte ens förtjänar ett regelrätt omdöme hamnar här, i bloggserien Kill your darlings.

Lustiga listan
Lustiga listan är ganska exakt vad det låter. En lista över något mer eller mindre lustigt/udda/underhållande eller på annat sätt nämnvärt och framförallt värt att lista. Med eller utan rangordning bjuder vi på ett visst antal spel, filmer, tv-serier, böcker eller annat som listas enligt ett definierat urval. En lista, helt enkelt.

Versus
Vem är egentligen starkast, smartast, snyggast eller annat adjektiv som börjar på s? I Versus ställer vi två personer (riktiga eller fiktiva) mot varandra i en duell och spånar om vem av de två som skulle vinna enligt förutbestämda premisser. Det kan handla om vem av två spelhjältar som skulle vinna en blodig kamp mot varandra eller bara vem av två riktiga genier som skulle vinna ett parti schack. Förhoppningen är att frågeställningen väcker åsikter hos er som läser och en diskussion kan startas om de livsviktiga fiktiva dueller som lyfts fram i Versus.